Bezoek Belize!

Je beleeft de jungle letterlijk in vogelvlucht wanneer je per zipline tussen de boomtoppen van Mayflower Bocawiria National Park zweeft.
Dat kun je natuurlijk overdag doen, maar ook ’s nachts; omgeven met de geluiden van het regenwoud, als een mystieke symfonie. Niet zo’n held op grote hoogte?

Voor Avonturen in het regenwoud

Je beleeft de jungle letterlijk in vogelvlucht wanneer je per zipline tussen de boomtoppen van Mayflower Bocawiria National Park zweeft.
Dat kun je natuurlijk overdag doen, maar ook ’s nachts; omgeven met de geluiden van het regenwoud, als een mystieke symfonie. Niet zo’n held op grote hoogte? Kruip dan in een van de uitdagendste bestemmingen van Belize: de Actun Tunichil Muknal-grot. Klim, zwem en wandel door de ondergrondse wereld van de Maya’s, waar je originele skeletten, keramieken potten en kunstvoorwerpen van het oude inheemse volk terugvindt.

Voor wonderen onder water

Belize is een watersportwalhalla pur sang. Afdalen in het beroemde Great Blue Hole, een mysterieuze onderwatergrot voor de kust, is de droom van elke serieuze duiker. Maar deze 130 meter diepe uitdaging is lang niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig heeft Belize genoeg andere opties, zoals snorkelen langs het Barrièrerif, het langste op het hele noordelijk halfrond. Hier vind je 350 verschillende soorten vissen en ontelbaar veel koraaleilanden. Boek een catamarantour naar Hol Chan en snorkel door het kleurrijke koraal of omring je met haaien en roggen in de Shark Ray Alley.

Voor culturele expedities

Belize is als Mayagebied minder bekend, maar ook hier vind je verschillende ruïnes uit het vervlogen tijdperk. De bekendste is de oude stad Caracal, ooit één van de machtigste steden van de Maya’s. Minder bekend zijn de ruïnes van Lamanai, gelegen – In het beboste noorden van Belize. Lamanai staat voor “ondergedompelde krokodil” en dankt die naam aan de vele krokodillen in de nabijgelegen rivier Rio Nueve.

Voor ultieme ontspanning

In de schaduw van een wuivende palm, met een fruitige rum cocktail in je hand en je voetjes in het hagelwitte zand – Belize is de uitgelezen bestemming voor een paradijselijke ontsnapping aan de dagelijkse sleur. Voor de kust van Belize liggen bijna 200 cayes, idyllische eilandjes die op het koraalrif zijn gevormd. Er zijn grotere, levendige eilanden zoals Ambergis Cayes en Caye Caulker, maar ook piepkleine onbewoonde exemplaren, stuk voor stuk perfect om even helemaal tot rust te komen.

Voor culinair genieten

Ook als culinaire hotspot stelt Belize niet teleur. De lange kustlijn zorgt voor veel vis op de kaart – vooral kreeft is populair en relatief goedkoop. Het land kent een hoop traditionele restaurants waar het typisch Belizaanse arroz con palla, rijst met bonen en kip in een kokosachtige curry, waarschijnlijk hoog op de kaart staat. Je kunt natuurlijk ook zelf achter het fornuis kruipen. Met een traditionele Maya kookcursus leer je Midden­ Amerikaanse gerechten bereiden als een pro.

Andere reizen van Travel2C

Vanaf € 5500.00 p.p.

Ga met ons mee op een 20-daagse luxe reis door het prachtige Zuid-Afrika, van de levendige straten van Kaapstad tot de serene wijnlanden en de wilde natuur van het Inverdoorn Game Reserve. Dit zorgvuldig samengestelde avontuur combineert cultuur, natuur en ontspanning, waarbij u verblijft in enkele van de meest exclusieve hotels en lodges die Zuid-Afrika te bieden heeft.

Vanaf € 6500.00 p.p.

Dompel uzelf onder in de veelzijdigheid van Maleisië, een land dat zijn bezoekers verleidt met uitgestrekte regenwouden, dynamische steden en rijke culturele erfgoederen. Deze 27-daagse rondreis biedt een unieke mix van avontuur, ontspanning en culturele verdieping, met persoonlijke aandacht voor iedere reiziger.

Vanaf € 675.00 p.p.

Deze reis belooft niet alleen een diepe duik in de rijke Siciliaanse cultuur en geschiedenis maar ook een engagement voor duurzaam toerisme, waarbij lokale gemeenschappen en omgevingen worden ondersteund. Elk aspect van deze tour is zorgvuldig samengesteld om een authentieke en verrijkende ervaring te bieden die u nog lang bij zal blijven.
Scroll naar boven