Nieuws

Wijziging voorwaarden cabinebagage

In een recente aankondiging hebben zowel Corendon als Transavia wijzigingen doorgevoerd in hun beleid omtrent cabinebagage, wat aanzienlijke gevolgen heeft voor reizigers.

Corendon – Wijziging per 8 mei 2024

Corendon heeft op 2 mei 2024 bekendgemaakt dat zij de voorwaarden voor cabinebagage aanpassen. Vanaf 8 mei 2024 mogen alle passagiers vanaf 2 jaar slechts één stuk handbagage meenemen met maximale afmetingen van 40x30x20 cm. Dit item moet onder de stoel voor de passagier passen. Deze wijziging is bedoeld om de reiservaring te verbeteren door het in- en uitstapproces te versnellen en ruimtegebrek in de bagagebakken te verminderen.

Voor meer informatie verwijst Corendon naar hun bagagepagina: Corendon – Bagage.

Transavia – Wijziging per 3 april 2024

Transavia heeft eerder, op 28 maart 2024, soortgelijke aanpassingen aangekondigd. Vanaf 3 april 2024 mogen passagiers één klein stuk handbagage gratis meenemen, mits dit onder de stoel past. Voor een groter stuk cabinebagage, dat in de bagagebakken boven de stoelen moet worden geplaatst, dient een extra vergoeding te worden betaald. Deze wijziging is ingevoerd vanwege capaciteitstekorten in de bagagebakken en stijgende operationele kosten, waaronder uitstootrechten, vlootvernieuwing, luchthavengelden en onderhoud.

Transavia benadrukt dat deze aanpassing ook gericht is op het verbeteren van de passagierservaring. Gedurende een overgangsperiode blijven de oude regels van kracht voor passagiers die voor 3 april hebben geboekt, zelfs als hun reisdatum na 3 april ligt. Voor alle boekingen na 3 april geldt het nieuwe beleid. Het tarief voor het meenemen van een extra stuk cabinebagage van maximaal 10 kilo begint bij 10 euro per enkele reis. Deze kan via diverse kanalen, inclusief Mijn Transavia en het Service Center, worden bijgeboekt.

Transavia zal op 25 januari een e-mail sturen naar partners en passagiers om hen te informeren dat voor reeds gemaakte boekingen het oude beleid blijft gelden, ook als hun vertrekdatum na 3 april valt.

Meer details zijn te vinden op de handbagagepagina van Transavia: Handbagage meenemen in de cabine | Transavia.

Met deze beleidswijzigingen hopen beide luchtvaartmaatschappijen een efficiëntere en aangenamere reiservaring te bieden aan hun passagiers.

Scroll naar boven